Herbata zimowa
Przepis

Zimowy klimat w Twoim ulubionym kubku czyli przepis na zimową herbatę.

W kuchni często potrzebuje inspiracji, żeby stworzyć coś, co będzie dobre.

Dzisiejszą inspiracją była ona. W tym roku mocno się spóźniła, nie pojawiła się, gdy wszyscy na nią czekali. Niezdecydowana pani co rusz dawała nadzieję, by po chwili ją zabrać. Kaprysy damy przecież nie mógłby trwać wiecznie i tak pewnego dnia, całkiem znienacka pojawiła się ona. Upragniona zima, każdy dotknięty przez nią przedmiot przykrywał się białym lekkim puchem. Momentalnie całe miasto przykrył śnieg i zrobiło się zimno. Każdy człowiek zaczął chodzić zmarznięty i z czerwonym nosem. Wydaje mi się, że nie ma lekarstwa na czerwony nos, ale za to mam sposób na rozgrzanie się.
Naszym głównym składnikiem będzie czarna herbata. Dodatkowe składniki do zimowej herbaty to będzie wasz indywidualny wybór.
Z mojej strony mogę polecić takie dodatki jak:
Miód, Żurawina, Suszona pigwa, Pomarańcza, Jabłko, Mandarynka, Imbir, Cynamon, Cytryna, Maliny, Truskawki. Wybór jest ogromny i zależy od naszych preferencji smakowych.

Herbata zimowa Wykonanie jest bardzo proste. Bierzemy garnek, wlewamy do niego wody i stawiamy na ogień. Czekamy, aż woda zacznie bulgotać i wrzucamy herbatę. Po ok. 5 minutach bierzemy nasze dodatki i wrzucamy do wywaru. Kolejne kilka minut gotujemy naszą miksturę i przelewam do ulubionego kubka.Herbata zimowa Zimowa herbata jest już gotowa. Zimową herbatę wyróżnia smak, które jest niepowtarzalny i nieziemski. Dodatkowo przyrządzanie zimowej herbaty może sprawić dużo radości 🙂 Podejmiesz się tego wyzwania ?

Jakie składniki pojawiłyby się w Twojej zimowej herbacie ?

8 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *